Drejer verden sig også om dig?

Læbestift på tænderne, en frisure, der er lidt for vildblæst, eller en usynligt trin, der spændte ben for dig. Ak ja grundene til at være pinlig er mange. Åh så folk nu, at jeg snublende over en usynlig sten; hvad tænker de om, at jeg sagde det/gjorde det og så videre… Nogle gange kan man vende og dreje tingene i uendelighed og så stå lammet ude på dansegulvet, for hvad nu hvis nogle tænkte, at man danser grimt.

Til dem, der kender den følelse, har jeg en god nyhed, Du er kun hovedpersonen i dit eget liv. Folk har travlt nok med at bekymre sig om, hvad andre tænker om dem til at lægge mærke til, hvad du gør. For 20-30 år siden lavede man et forsøg med studerende, hvor de skulle bære en t-shirt med det pinligste band på. Nogle studerende var så flove over det, at de knapt nok ville deltage i forsøget. Det viste sig så, da forskerne efterfølgende spurgte de andre studerende om, hvem der havde været på forsøgspersonernes t-shirt, at kun ganske få kunne huske det. Så bare rolig – selv hvis folk griner af dig, er det meget hurtigt ude af deres hukommelse igen.

Bare rolig – det er ganske normalt, at vi nærmest kan blive besatte af, hvad folk tænker om os. Vi er vant til konstant at aflæse og tilpasse os normer og adfærd for at høre til i flokken. Derudover har vi jo kun os selv som udgangspunkt. Vi er selvoptagede af natur – nogle mere end andre. Vi består af relationer, og alt det vi oplever i verden, forstår vi igennem vores egen forståelse. Hvem vi er, farver, hvordan vi oplever verden. Så det er jo klart, at vi er verdens midtpunkt – heldigvis er alle andre også deres eget midtpunkt, og de lægger ikke mærke til de dumme ting, vi siger eller gør. Selv hvis de gjorde – hvad er så det værste, der kunne ske? De griner måske? Latter er verdens bedste kur, så faktisk gør du dem en tjeneste – klap dig selv på skulderen 😉

2014-09-21 18.49.28

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s